Forside               

 

Arne Havgaard Kontaktes bedst via E-mail: Naturhov

Naturhov´s private heste har været metalfri siden 2003

Sund Hov virker mod råd og svamp og trækker ind hvor problemerne er!

Swiss Boot (800 Kr./Stk.) Swiss boot tilpasser findes her eller kort manual her

Støvle aftager (100 Kr. pr. Stk.) Bore vejledning

Indlæg (40 Kr. /Stk.)

Reservestrop (Til støvle, 10 Kr./Stk.)

Galopstrop ( 30 Kr./Stk.)  

Mordax (45 Kr./Stk.)

Beskyttelsesslange (20 Kr./Stk.)

Spænde (10 Kr./Stk.)

Nitter (3 Kr./stk.)

Lavt system (30 Kr. pr. Stk.)

Pro Naturhov rasp unikt groft mønster på begge sider(325 Kr. pr. Stk.) Rabat ved køb af 5 Stk. eller større køb send venligst mail.

A Study in Movement - part one (225 Kr./dvd.) Fri forsendelse i Danmark

Nasp - værktøj udeviklet af Naturhov til brug i sål området 600 Kr. pr. Stk.

 

Betaling via bankoverførsel - oplysninger her eller her eller via PayPal

Vejl. Priser i DKK inkl. moms men uden forsendelse(Post Nord

 

 

 

Reservedele, Swiss Boots m.m. sælges til private kun kontant eller ved forudbetaling via Bank (ved bankoverførsel betaler afsender alle omkostninger), beslagsmede, institutioner, rideskoler, butikker m.fl. kan indgå andre ordninger efter aftale. Specielle bestillinger(farve/størrelse) byttes ikke og tages ikke retur. Der tages forbehold for prisændringer og skrivefejl

 

En Naturhov hest vil oftest skulle trimmes hver 3 - 5 uge(oftere under opstart)for at sikre en ordentlig hovpleje, fordelene ved heste uden faste beslag viser sig på længere sigt, problemfri vinterridning, sundere heste, aldrig mere aftrådte sko og flossede hove, færre ben problemer m.m. dermed færre diverse regninger. Du skal ikke vælge at gøre din hest til ”Naturhov hest” i den tro at der kan spares penge på hovplejen, men fordi ønsket er at have en sundere og gladere hest! Der må påregnes udgifter til dyrlæge besøg og røgten billeder af hove ved opstart af heste med ”vanskelige” hove.

 

 

Personen bag Naturhov konceptet,

Jeg hedder Arne er født 1961, og har været i hesteverdenen siden 1990. Denne tid er gået med at ride Islandske heste. Selv har jeg/vi haft vores egne heste siden 1998.

Jeg af skoede i foråret 2003 vores heste bl.a. en vallak Gimsteinn på 14 år efter 8 års næsten konstant skoning, han rides nu efter afskoningen og overgangs perioden som Naturhov hest(lidt boots ind imellem). Vi rider på asfalt, hårde og stenede grusveje m.m. uden problemer.

Jeg kan fortælle at Gimsteinns åndedrætsfrekvens(respiration) er blevet markant lavere, dette skyldes ikke at han rides mere, det skyldes bl.a. at hovene nu støtter hjerte funktionen aktivt.

Opdatering September 2012 - så måtte jeg sige farvel til Gimsteinn, han blev 24 år gammel.

 

Dette at åndedrætsfrekvensen falder efter afskoning er ikke et enkelt stående tilfælde, jeg observerer det ligeledes på andre heste der kommer i regelmæssigt trim. Naturhov har kontakt til trimmere i udlandet og de oplever samme forløb på heste de afskor og Naturhov trimmer!

Min ridning uden bid startede i ca. 1998 med standard hackamore, saddel med fast bom droppede jeg i 2004 og red i en periode på ca. 5 år bareback. Herefter benyttede jeg saddelpude og nu(2016) rider jeg i bomløs saddel. Min ridning uden bid foregår nu med et højt næsebånd(sidepull) som jeg selv har udviklet eller krydshovedtøj. Hvorfor ridning uden bid? jo af rigtigt mange årsager se mere under bidløs ridning eller klik her.

 

 

 

 Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: trimmmer_usa_web

                                      Naturhov trimmer her nogle af de bedste distance heste i USA

 

 

Naturhov udfører afskoning og trimning/beskæring af heste efter princippet: at heste uden faste sko kan yde lige så godt og måske bedre, end heste med faste sko. Forudsat at de har livsbetingelser som sikrer at deres basale behov er opfyldt.

 

Vores egne heste er alle Naturhov heste nogle bruger Swiss Boots … ikke flere sko i denne hesteflok!

 

Jeg er oprindeligt uddannet maskinmester og senere tillært smed inden for maskinbranchen, har studeret på Kbh.s universitet og har arbejdet som IT system specialist(unix/oracle/sap m.m.) gennem ca. 10 år for firmaer som f.eks. Coca Cola. Har deltaget i flere trim kurser bl.a. i Sverige og udvekslet erfaringer med professionelle hovplejere/trimmere i udlandet bl.a. i Tyskland, Schweiz og USA. Naturhov hjælper med stor glæde heste(mennesker) med hovproblemer, afskoning, trimning, bevægelses analyse/bio-mekanik, Swiss Boots samt råd og vejledning i overgangen til barfodshest.

Jeg har været på seminarer, konferencer m.m. med Hiltrud Strasser som er uddannet dyrlæge, og har diskuteret de rygter der findes om hendes person og metoder direkte med hende, jeg har også diskuteret og udvekslet erfaringer Olin Balch(DVM Phd.), Robert Bowker VMD PhD og Martha Olivio(tidl. beslagsmed nu trimmer).

Naturhov konceptet sigter imod at trimmet tilpasses de enkelte hestes hove, hestenes helbreds tilstand, brugen af hestene og hestenes leveforhold. Regelmæssig brug af boots kan være et nødvendigt alternativ til fast skoning for nogle hestes vedkommende, regelmæssig brug af Swiss Boots tillader i modsætning til faste sko, bl.a. fuld funktion af hovmekanismen.

 

Etik hos Naturhov

 

Når der trimmes må hesten IKKE bløde og IKKE vise tegn på smerte!

 

Det vil ofte være nødvendigt med brug af Swiss Boots i overgangsperioden fra sko til Naturhov hest.

 

Ved hårdt medtagne heste, husk at kontrollere immunforsvar, nyrer og lever tal.

 

Har du ellers mistanke om at din hest er syg, bør du kontakte din dyrlæge.

 

I tilfælde af smitsom sygdom hos heste skal dette meddeles på forhånd, således at udstyr, beklædning, fodtøj

m.m. kan rengøres før besøg andre steder, typisk vil det sygdomsramte sted blive lagt sidst på turen.

Hvornår er det etisk forsvarligt at behandle en hest?

 

Naturhov har ikke et endegyldigt svar på dette svære spørgsmål, ansvaret for behandling eller aflivning af en hest (og andre dyr) ligger i de fleste tilfælde hos ejeren af hesten. Beslutning om hesten skal i behandling eller evt. skal aflives bør blandt andet komme an på hvad den enkelte hest ”fejler” og mulighederne for helbredelse og et bedre liv efter endt behandling.

Det svære at vurdere og forholde sig til i et behandlings forløb er om hesten har/får ”unødige smerter” eller generelt har/får så dårlig en livskvalitet at det kan ”nødvendiggøre” en aflivning.

I sidste ende er det ejerens ansvar og pligt at tage beslutning om aflivning eller behandling, dette efter seriøs og objektiv rådgivning uden økonomiske motiver m.m., men det er aldrig en nem beslutning at tage!

 

 

   Naturhov har for at sikre sine kunder bedst muligt naturligvis en erhvervsansvars og produkt forsikring.