Forside

 

 

 

  Alle heste som der er størrelser til kan benytte Swiss boot

                Klik her og se videoen.

Klik på billedet her over og se Swiss boot galop

             

                        Ofte stillede spørgsmål omkring hovstøvlen Swiss Boot, læs her

 

 

                        Hvis du er i tvivl om hvilken boot du skal vælge … så klik her

 

 

                     Naturhov er SHB certificeret og tilpasser også Swiss boots til heste som ikke er faste kunder.

 

Det anbefales at benytte godkendte Swiss Boot tilpassere for at opnå den bedste tilpasning, få den nødvendige vejledning omkring bl.a. tilvænning og for at sikre optimal brug af boots.

 

Naturhov uddanner interesserede personer i Skandinavien med relevant uddannelse og/eller praktisk erfaring i tilpasning af Swiss Boots, det tager typisk en lille dags tid.

 

 

 

Swissboot en kort gør det selv manual findes her

 

 

                          Nyheden til kolde Swiss boot fingre.

 

 

                                                    Swiss boot på og af J

 

 

 

                         Ofte stillede spørgsmål omkring hovstøvlen Swiss Boot, læs her

 

 

                Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: all_boots_front_web

                        Klik på billedet herover og se en video om hvorfor heste ”elsker” Swiss boots

 


 

Boots er meget slidstærke og holder i gennemsnit 4 – 6 gange længere end gammeldags jernsko, i nogle tilfælde mere end et år. Swiss Boots er lavet i en ”blød” , slidstærk og elastisk plastik og har vist sin styrke og holdbarhed ved at havde været på markedet siden 1990 primært i Schweiz, Tyskland og USA

 

 

Boots kan benyttes som et sikkert og fuldgyldigt alternativ til faste sko.

 

Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Marathon_driving_horse 

    Swiss Boots til Maraton køreheste, Kusk - Leif Hansen ses her efter ca. 2½ time(ca. 25 – 30 Km) på landevej.

 

 

 

Swiss Boots viser også sin styrke som formbart og rengørings venligt ”beslag” ved sygdom i hoven, erstatter effektivt bandager og andre beslag ved f.eks. hovbylder. Støvlen hindrer at betændelse og andre uønskede væsker indkapsles bag faste beslag med såler, samtidig kan hoven renses og tilses dagligt!

Hesten kan naturligvis lukkes på fold og rides med støvlen på. Dermed behøver hesten ikke at blive holdt i boksro, men kan komme ud at bevæge sig. Således kan blodcirkulationen fungere optimalt samtidig med hoven beskyttes og muligheden for hurtigere heling og ibrugtagning af hesten øges.

For at få rigtigt gode hove der kan rides længe på alt underlag skal der rides og trænes meget og regelmæssigt på varieret underlag. Hvis du ikke rider så meget eller mest i ridehus anbefales det at benytte Swiss boots når du skal ud og ride tur på uvant underlag.

 

 

 

 

                       Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: boot_low_sys_200_web                            Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: boot_high_sys_200_web

                                   

                   Swiss Boot har 2 systemer til bagremmen afhængigt af hestens baller og koder

 

 

Overrulningspunktet har stor betydning for hvorledes hesten belaster sine ben, specielt har det betydning for sener, led og muskler og dermed for hvorledes hestens udfører øvelser m.m.. Forkert overrulningspunkt kan føre til bl.a. at hesten snubler, overbelastes og i værste tilfælde får skader.

Mange andre fabrikater boots på markedet skubber pga. deres front luknings systemer overrulnings punktet bagud.

 

 

                           Vælg Swiss Boots – også fordi Overrulningspunktet ligger rigtigt!

 

 

                 Se video af Dansk Varmblod med Swiss Boots her

 

 

Swiss Boots bør benyttes i overgangsperioden til Naturhov hest for at beskytte hestens endnu dårlige hovvægge, hovkanter, sål og stråle mod uvante belastninger. Dette gør at hesten kan rides under rytter tidligere i overgangs- perioden end uden boots. Swiss Boots kan som nævnt også benyttes dagligt i stedet for faste sko. Se billeder af heste med boots nederst på siden.

 

Hvor lang tid overgangsperioden varer, afhænger af hovenes tilstand, hesten, rytteren samt hvor meget og hvorledes der rides i denne periode.

Swiss Boots skal tilpasses den enkelte hest og dennes hove, det anbefales derfor at benytte godkendte boot tilpassere således sikres bedst udbytte af boots for hest og rytter.

Hesten bør være nybeskåret/trimmet og have gået et stykke tid i Naturhov trimmet inden der tilpasses Swiss Boot, hvor lang tid afhænger dog af den enkelte hest, hovenes tilstand, brugs og opstaldnings forhold samt betragtninger omkring genopbygningen af hovenes tilstand m.m..

 

 

Nedenstående er en kort udtalelse fra en Schweizisk registreret beslagsmed som har benyttet Swiss Boots i årevis.

Citat  start

 

” Her med eet par linjer om hvorfor jeg sælger den Schweiziske Swiss Boot.

I mit virksomhed bruger jeg udover traditionelle hestesko af jern og aluminiums beslag og desuden Swiss Boot. Denne boot sidder, på grund af den lille bagrem, sikkert på hoven. Den kan let, ved hjælp af en varmlufts blæser og en smule fingerfærdighed, til passes enhver hovform.

Man kan med et kileindlæg tilpasse den til baghoven. Forsynet med 2 eller 4 mordaks kan man problemløst ride ud i vinter terrænet.

 

Mvh. Hans Hinterberger

 

Her original teksten (Friday, March 19, 2004 10:34 PM)

 

Sehr geehrte Frau Rohner

 

Im Anhang ein paar Zeilen, wieso ich den Swiss Horse Boot verkaufe:

 

In meinem Betrieb verwende ich neben den konventionellen Hufschutzarten wie verschiedene Eisen und Alubeschlägen auch den Swiss Horse Boot. Dieser bietet mit einem zusätzlichen Fangriemchen einen sicheren Halt auf dem Huf, kann er doch sehr individuell mit einem Heißluftföhn und etwas handwerklichem Geschick auf die jeweilige Hufform angepasst werden. Mit Keileinlagen ist er auch am Hinterhuf anzupassen. Mit 2 oder 4 Stollen versehen kann einem schönen Winterausritt nichts mehr im Wege stehen.

 

Mit bestem Dank und freundlichen Grüssen

Hans Hinterberger

 

Citat slut.

 

Det anbefales at benytte godkendte Swiss Boot tilpassere for at opnå den bedste tilpasning, få den nødvendige vejledning omkring bl.a. tilvænning og for at sikre optimal brug af boots.

Naturhov uddanner interesserede personer i Skandinavien med relevant uddannelse og/eller praktisk erfaring i tilpasning af Swiss Boots, det tager typisk en lille dags tid - kontakt Naturhov for yderligere oplysninger her

 

 

Swiss boot er konstrueret således, at den skal tilpasses tæt til den enkelte hests hov(e), dette sikre at den sidder som den skal hele tiden. Dette at boots tilpasses tæt til den enkelte hov, betyder at hovenes trim skal vedligeholdes regelmæssigt når boots benyttes. Hvor tit kan ikke siges(normalt 1 – 2 uger imellem) da det afhænger af hvor meget den enkelte hests hove vokser.

Der kan altså IKKE gå måneder imellem trimninger af hovene når der benyttes Swiss Boots, men vedligeholdelses trim kan foretages ganske simpelt med en almindelig hovrasp! Det kan være nødvendigt at justere eller gentilpasse støvlen såfremt formen på hoven ændrer sig.

 

         Det er vigtigt ved ibrugtagning af Swiss boots at huske gradvis tilvænning.

 

Swiss Boots sættes på hovene ved hjælp af en gummihammer og sikres med et nylon bændel(beskyttet af en blød gummi slange)der spændes på støvlen med et clipsspænde.

 

Ingen - søm, skruer eller lim.

 

Dette betyder at hovkapslen er sund, hel og tæt. Dvs. IKKE fyldt med huller pga. brug af søm, huller som vil tillade indtrængen af bakterier, svampe og kulde i den hvide linie med deraf følgende råd og andre problemer.

 

   Overgangs perioden

 

I overgangs periode til Naturhov hest som kan tage op 12 måneder eller længere afhængigt af hestens udgangs punkt er det vigtigt at hesten trimmes regelmæssigt og korrekt!

Ofte vil det opleves at hovene knækker i kanterne, revner og flækker m.m. dette skyldes dels gamle søm huller som perforerer hoven (ligesom på girokort) dels den dårlige hov kvalitet forårsaget af skoning, hov vægs separation, problemer med den hvide linie, stofskifte balance m.m..

De grundlæggende og korrigerende trim bør foretages af en erfaren Naturhov trimmer eller beslagsmed, hvis der går små flige af hovkanten og andre lignende ting kan du selv ordne dem.

Du vil måske opleve at hestens hove efter afskoning i en kortere periode, evt. skiftevis føles meget varme at røre ved, dette er et tegn på at bl.a. hovmekanismen er begyndt at virke igen.

Hovenes temperatur vil efter denne periode falde, dog ikke helt til den samme som da hoven var skoet.

Naturhove  altså hove uden sko, er varmere end skoede hove fordi at den naturlige hovmekanisme virker og blodet cirkulere som det skal.

 

Hov kvaliteten vil forbedres stort set fra det øjeblik skoende tages af hesten, men hele hoven skal jo vokse igennem før vi ser den bedre hov ved jorden!

 

        Når der rides

 

Under normale omstædigheder benyttes der kun boots på hestens hove når der rides, således er hoven på intet tidspunkt låst som ved brugen af faste sko, derfor virker hovmekanismen.

 

Gammeldags faste beslag f.eks. jernsko sidder med hele vægten under hoven, Swiss boots derimod sikre at vægten også er fordelt op omkring hoven og dermed opnås en bedre balance.

 

Med Swiss boots undgås stryge, søm og tråd skader m.m. på ben og baller som det opleves ved gammeldags beslag.

Brug af boots sikre at hovmekanismen virker og du kommer aldrig ud til en hest med aftrådt(e) sko …

 

Boots står bedre fast end jernsko f.eks. på asfalt og holder 4 – 6 gange længere end en jernsko.

Swiss Boots har omkring 10 gange bedre støddæmpning på hårdt underlag end normale jernsko og det tager under 3 minutter at give hesten fire boots på!

 

      Daglig brug(Swiss Boots kan benyttes dagligt.)

 

 

Alle heste eller hesten som ellers går uden faste beslag kan have brug for boots i perioder, hvis der rides på nyt uvant underlag eller hvis hestens hove ikke er fuldt tilvænnet det underlag du ønsker at ride på.

Boots kan bl.a. grundet den gode støddæmpning med fordel benyttes til nogle køreheste, boots kan benyttes hvis en hest i en kort periode skal motioneres eller rides op, dette uden at hoven ødelægges med søm og sko!

Hingste og hopper i bedækningsperioder kan rides og fremvises uden der skal tænkes på smed eller skoning.

Vinterridning bliver en større glæde, fordi boots forhindrer at sneen klumper under hoven.

Skal du ride hurtig galop eller i mudret underbund, i terræn eller lignende anbefales galopstropper.

Disse monteres i hullerne foran på boots. Rides der på glat bund bør der monteres mordax(mordax mindsker støddæmpning en smule).

 

Benyttes Swiss Boots frem for jernsko betyder dette høj sikkerhed, da hesten går uden sko når den ikke rides.

Dette betyder igen mindre og færre skader på dem som omgås hestene. Her tænkes primært på spark og når man bliver trådt over tæerne. Færre og mindre skader på andre heste forsaget af jernsko, glemte mordax osv..

 

          Reparation

 

Swiss Boot vil i nogen udstrækning kunne repareres f.eks. hvis strophuller går i stykker. Stropper, beskyttelsesrør og spænder kan udskiftes. Hvis du er i tvivl om din boot kan repareres, så send Naturhov en mail med et billede (400x300 pixels) af boot og skade.

 

 

                 Swiss Boot tilpasset til netop din hest ? … Mail til Naturhov

 

 

Nedenfor er vist billeder af Swiss Boot, den er lavet i en blød elastisk plastik type og tilpasses den enkelte hov.

Der findes højre og venstre boots, spænderne placeres altid på ydersiden af hoven.

 

 

Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: one_boot_front_web   Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: one_boot_side_web

                                     Front                                                                      Fra siden

 

Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: one_boot_inside_web   Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: one_boot_back_web

                                   Indeni                                                                      Bagfra

 

 

            Tilgængelige størrelser

 

No. 00 -                        Hovbredde (ca. 8,5 – 10 cm). Hovlængde (ideal 10 cm)

 

No.   0 -                        Hovbredde (ca. 10 – 11,3 cm). Hovlængde (ideal 11 cm)

 

No. 01 og 1 -                 Hovbredde (ca. 11,3 – 12,5 cm). Hovlængde (ideal 12 cm)

                                    No. 01 er 6 mm smallere bagtil end No. 1

 

No.   2 -                        Hovbredde (ca. 12,5 – 13,5 cm). Hovlængde (ideal 13 cm)

 

No.   3 -                        Hovbredde (ca. 13,5 – 14,5 cm). Hovlængde (ideal 14 cm)

 

No.   4 -                        Hovbredde (ca. 14 - 15,5 cm). Hovlængde (ideal 15 cm)

 

             

                Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: all_boots_bottum_web

 

                                         De 7 forskellige størrelser Swiss Boots set fra bunden.

 

 

For at finde den rigtige størrelse boot til hoven, kan du tage mål på hoven som vist på tegningen lige herunder.

 

Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Hoven_maaltagning_web

 

                              Mål tages altid på nyligt ordnede hove

 

Hvis hovlængden overstiger idealet på Swiss boot med passende bredde så kan laves en ”sandal”.

Boots grundform kan ændres ved hjælp af varme samt indlæg og således tilpasses hestens hov når dette er nødvendigt. Hesten anbefales at have ride fri i en periode efter afskoning, dette med regelmæssige trimninger og træk ture.  Der kan arbejdes med hesten fra jorden i denne periode under hensyntagen til

hovene, her tænkes specielt på sålens tilstand.

 

                Vægt

 

Vægt på Swiss Boots svinger fra ca. 230 gram for størrelse 00 til ca. 450 gram for størrelse 4(pr. boot).

 

Nedenfor er vist et billede af produktionen i Schweiz, samt nogle billeder hvor Naturhov er på kursus hos Hubert, (opfinderen af Swiss Boots). Han har selvfølgelig også verdenspatentet på disse boots. 

Hubert sælger Swiss Boots til hele verdenen og selvfølgelig også i Schweiz, både direkte til kunder og via et stadigt voksende antal Schweiziske beslagsmede der sælger boots som et alternativ til deres andre ydelser.

                                                      

 

             Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: image010

 

    Opfinderen(tv.) Og jeg diskuterer lidt om hovform og boot tilpasning!

 

 

             Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: ca_1000_km_web

 

                          Boot efter mange, mange kilometre.

 

 

             Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: first_horse_dk_boot_web

 

                   Gimsteinn, første hest i DK med Swiss Boots

 

             Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: mounted_police_houston_web

 

             USA, Houston Police, Mounted patrol benytter også boots

 

             Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: varmblodshove_paa_vej_web

 

              Denne Danske Varmblod startede i boot nummer 3, bruger 14 mdr. senere størrelse 4.

 

 

                               Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Sheetlaender_boots_web

 

                                        Denne Shetlænder bruger boot nummer 00

 

 

                               Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Islaender_boots_web

 

                                          Denne islænder bruger boot nummer 1

 

 

           Swiss Boot tilpasset til netop din hest ? send en mail til Naturhov