Forside

 

English

 

                                         A study in movement

 

 

 

Som titlen siger, er denne side dedikeret bevægelses studie.

 

Titlen henviser til at vi studerer bevægelse men samtidig at vi selv er i bevægelse i vores studie.

Den viden som opnås gennem studier af hestene sætter os hele tiden i den situation at vi må revurdere vores nuværende viden.

 

Optagelser til DVDén Study in movement part one er bl.a. lavet i samarbejde mellem Bent Branderup og Arne Haugaard samt andre relevante heste og ryttere.

 

Hvorfor påbegyndte Naturhov dette ”Never ending” studie? Det gjorde Naturhov fordi det simplet hen er så spændende …….

 

Naturhov er af ”natur” meget nysgerrig og har et ønske om at undersøge forskellige teorier og teser. Både teorier man kan læse fra de gamle ridemestre helt tilbage fra Xenofon (ca 500 år før vor tidsregning) samt egne små ”lommefilosofier”.

 

Med optagelserne med highspeed kamera er der mulighed for at se bevægelser, som aldrig har kunnet ses før.

Med billeder nok i sekundet og i et tempo så det virkeligt bliver tydeligt hvad der sker med både hest og rytter, og måske bliver vi i stand til at kunne forklare hvorfor vi tror der sker hvad.

 

Få et eksempel på hvad Højhastigheds video er her

 

Studierne forgår dels i ridehus, på ridebane og dels i ”naturlige” omgivelser.

Denne måde at studere på (frem for f.eks. på løbebånd) mener vi giver det bedste indblik i hestenes bevægelse og dermed os den bedste mulighed for at forstå og bevare den ”naturlige” bevægelse under rytter.

 

Det er vores håb at der kan skabes et grundlag for en diskussion og måske et fælles grundlag for vurdering af bevægelser hos heste på tværs af lande, racer, ryttere og rideretninger.

 

Naturhov lærer hele tiden noget nyt på denne rejse og derfor vil der forhåbentligt komme flere udgivelser fremover.

 

 

 

 

Opdateringer:

 

2012/Juli

Naturhov kigger på trav heste i samarbejde med nogle af de mest erfarne inden for området, her skal bl.a. undersøges om der er en sammenhæng imellem bl.a. hjerte rytmen og ben bevægelser/hovnedslag.